Elérhetőségek

Vadása Panzió és Étterem

Cím: 9934 Hegyhátszentjakab,
Vadása u. 37.
H-V-ig 08:30-19:00-ig
06709075222
face:
@vadasapanzio
insta:
@vadasa_panzio
Viber
06703606160
E-mail:
info@vadasapanzio.hu
hotel@vadasahotel.hu
További információk Nyitvatartás


Őriszentpéter

Őriszentpéter az Őrség központja, amely 2005-ben városi rangra emelkedett.A közel 1300 fős kisváros a Zala folyó völgyében 7 dombra épült. A településszerkezet máig egy évszázados építkezési módot őriz, a szeres településformát.

Kilenc szerből áll: Városszer, Alszer, Baksaszer, Kovácsszer, Égésszer, Galambosszer, Keserűszer, Templomszer, Siskaszer. Néhány ezek közül régi őrálló családok nevét őrzi. A Templomszeren található a Szent Péter tiszteletére felszentelt 13. századi plébániatemplom. A középkorban erődítményül is szolgált, a 16. században kialakított hatalmas árok ma is megvan körülötte. A vár azonban nem élte túl a 17. századot. A templom közelében feltárt, 17. századi téglaégető környezetét a városi önkormányzat 2007-ben rendbe hozatta, ma műemlékként látogatható.Őriszentpéteren található az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága (Siskaszer 26/A). Az épületben Tourinform iroda működik, lehetőség van állatsimogatásra, és különböző időszakos programok megtekintésére is.

Minden év Pünkösd hétvégéjén rendezik meg a Virágzás napjai fesztivált, június utolsó hétvégéjén a hagyományos Őrségi Vásárt, augusztus második felében a Hétrétország fesztivált (Köztivált), szeptember végén pedig a Nemzetközi Tökfesztivált.


Vissza az előző oldalra!
Vadása Panzió és Étterem - Magyar